HOMI
Loading

Γλυφάδα Case Study – Η περίπτωση της Σοφίας

Last Modified: 05/05/2020

Categories: Landlord

-
-

Ως ιδιοκτήτης, η ενοικίαση του ακινήτου σου μπορεί να γίνει μια διαδικασία αγχωτική και επίπονη. Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα μπορούσες να βρεις εύκολα, γρήγορα και χωρίς πολλά έξοδα έναν αξιόπιστο ενοικιαστή που να πληρώνει το ενοίκιο στην ώρα του. Συχνά όμως διαλέγεις τους ενοικιαστές ακολουθώντας το ένστικτό σου. Και αυτό σε φέρνει αντιμέτωπο με απατεώνες και με ανεπανόρθωτες ζημιές.

Η Σοφία αντιμετώπισε αυτά τα προβλήματα όταν αποφάσισε να νοικιάσει το διαμέρισμα της. Δεν ήξερε πώς μπορούσε να βρει έναν αξιόπιστο ενοικιαστή, και φοβόταν να δημοσιεύσει την αγγελία του διαμερίσματος της στο διαδίκτυο. Σκέφτηκε να το κάνει πολλές φορές, αλλά δεν ήθελε να έρθει αντιμέτωπη με απανωτές κλήσεις, ξεναγήσεις και πονοκεφάλους. Επίσης δεν γνώριζε με ποιο τρόπο θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την οικονομική δυνατότητα του ενοικιαστή να ανταπεξέλθει στα έξοδα. Δοκίμασε να απευθυνθεί σε κάποιο μεσιτικό γραφείο, όμως η χρέωση ενός μηνιαίου ενοικίου για μια απλή εύρεση ενοικιαστή της φαινόταν παράλογη.

Μέσα σε όλο αυτό το άγχος και λίγο πριν τα παρατήσει, είδε τυχαία μια διαφήμιση της HOMI στο Facebook. Έτσι ανακάλυψε πως το ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών που προσφέρει η  HOMI ήταν ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να πετύχει τους στόχους της και να ξεπεράσει τους ενδοιασμούς της.

Η Σοφία έκλεισε ραντεβού με τη HOMI διαδικτυακά, σύμφωνα με το δικό της πρόγραμμα. Ένας ειδικός της HOMI επισκέφτηκε το διαμέρισμα της, τράβηξε τις απαραίτητες φωτογραφίες, το βίντεο και τα σχέδια για την 3D κάτοψη και τις φωτογραφίες 360°, ώστε η διαφήμιση του ακινήτου να προσελκύσει τον μέγιστο δυνατό αριθμό αγοραστών.

Το διαμέρισμα της Σοφίας δημοσιεύθηκε στις μεγαλύτερες ελληνικές μεσιτικές πλατφόρμες, καθώς και στα Social Media, με όλες τις δημοσιεύσεις να κατευθύνουν τους αγοραστές στην αγγελία του διαμερίσματος στη σελίδα της HOMI. Από εκεί οι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές μπορούσαν να κλείσουν απευθείας ραντεβού ξενάγησης online, με βάση τη διαθεσιμότητα της Σοφίας. Επιπλέον, όλοι οι ενδιαφερόμενοι χρειάστηκε να συμπληρώσουν μια φόρμα με τα στοιχεία τους, ώστε να μπορέσει αργότερα η Σοφία να εξετάσει την καταλληλόλητα του καθενός και να κάνει την επιλογή της.

Μέσα σε δύο μέρες από την ανάρτηση της αγγελίας, η δημοσίευση συγκέντρωσε εκατοντάδες προβολές και κάθε διαθέσιμο ραντεβού για ξενάγηση ήταν κρατημένο. Η Σοφία είχε θέσει τις διαθέσιμες ώρες της και οι ξεναγήσεις προγραμματίζονταν ανάλογα και αυτόματα, που σημαίνει ότι η Σοφία δεν χρειάστηκε να λάβει κανένα τηλεφώνημα.

Οι ξεναγήσεις διήρκησαν 5 ημέρες, με 20 συνολικά ενδιαφερόμενους ενοικιαστές να καταφτάνουν στο διαμέρισμα για να το δουν από κοντά.

Μετά από 5 ημέρες, η Σοφία είχε λάβει 16 αιτήσεις από υποψήφιους ενοικιαστές που ενδιαφέρονταν για την ενοικίαση του διαμερίσματος της. Η Σοφία ήταν σε θέση να ελέγχει τα στοιχεία κάθε υποψηφίου, καθώς είχε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για αυτούς στα χέρια της. Αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να εξετάσει όλα τα δεδομένα και να πάρει την καλύτερη απόφαση, χωρίς να χρειαστεί να βασιστεί στο προαίσθημα της.

Μετά την επιλογή του κατάλληλου ενοικιαστή, το συμβόλαιο στάλθηκε και υπογράφηκε κι από τα δύο μέρη ηλεκτρονικά, με την Σοφία να λαμβάνει το ποσό της εγγύησης μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

Τα αποτελέσματα

Κανένα τηλεφώνημα στην Σοφία

Πραγματοποιήθηκαν 20 ξεναγήσεις (συμπεριλαμβανομένων των εικονικών ξεναγήσεων) μέσα σε 5 μέρες

Λήφθηκαν 16 αιτήσεις ενοικίασης του διαμερίσματος

Η Σοφία έλαβε προσφορές που ξεπερνούσαν την τιμή της αγγελίας που είχε υποβάλλει αρχικά σε ποσοστό 25%

Οι υποψήφιοι παρείχαν έγκυρες πληροφορίες και επικυρώσεις σχετικά το εισόδημα τους

Το συμβόλαιο υπογράφηκε ηλεκτρονικά μέσα σε μία ώρα από την αποστολή του

Πέρασαν συνολικά 10 μέρες από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε η αγγελία μέχρι την υπογραφή του συμβολαίου

Άλλος ένας ευχαριστημένος πελάτης!

Η HOMI παρείχε στην Σοφία όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να διασφαλίσει πως η διαδικασία ενοικίασης θα κυλήσει ομαλά και ανώδυνα. Μέσα σε 10 μέρες, η Σοφία κατάφερε να βρει έναν αξιόπιστο ενοικιαστή και να λάβει κατά 25% υψηλότερο ενοίκιο από αυτό που είχε ορίσει αρχικά. Ο ενοικιαστής συμπλήρωσε την φόρμα με τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το εισόδημα του και η Σοφία μπόρεσε τελικά να διώξει ένα βάρος από πάνω της.

Αν είστε ιδιοκτήτης διαμερίσματος και αναζητάτε μια απλή και εύκολη διαδικασία για την ενοικίαση του διαμερίσματος σας σε έναν αξιόπιστο ενοικιαστή, κλείστε δωρεάν ένα ραντεβού εκτίμησης της κατάστασης σας, χωρίς καμία δέσμευση, εδώ.