HOMI
Loading

Αγγελίες Χωρίς Μεσίτη: Τα πλεονεκτήματα και οι παγίδες

Last Modified: 26/08/2020

Categories: Guides

Οι αγγελίες χωρίς μεσίτη χρειάζονται μεγάλη προσοχή από τους ιδιοκτήτες καθώς η αγγελία είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ένας ενοικιαστής. Ανακάλυψε όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που έχει μία αγγελία ιδιώτη.
Οι αγγελίες χωρίς μεσίτη χρειάζονται μεγάλη προσοχή από τους ιδιοκτήτες καθώς η αγγελία είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ένας ενοικιαστής. Ανακάλυψε όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που έχει μία αγγελία ιδιώτη.

Η ενοικίαση του σπιτιού σου μπορεί να γίνει μια πολύ αγχωτική διαδικασία. Από τη δημιουργία της αγγελίας μέχρι την φωτογράφηση του σπιτιού και από τη προώθηση του ακινήτου μέχρι τις επισκέψεις των ενοικιαστών, η προεργασία της ενοικίασης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πολλοί ιδιοκτήτες προτιμούν να αναλάβουν την εκτέλεση αυτών των εργασιών μόνοι τους για να έχουν καλύτερο έλεγχο των διαδικασιών και να αποφύγουν τις μεσιτικές χρεώσεις. Ωστόσο, οι αγγελίες χωρίς μεσίτη χρειάζονται μεγάλη προσοχή από τους ιδιοκτήτες. Ο λόγος;

Η αγγελία σου είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ένας δυνητικός ενοικιαστής. Ο ανταγωνισμός που επικρατεί έχει αλλάξει τα δεδομένα και έχει κάνει τους ενοικιαστές να αναμένουν επαγγελματισμό, σαφήνεια και φωτογραφίες υψηλού επιπέδου από εσένα. Διαφορετικά, κινδυνεύεις να σχηματίσεις μια λάθος εικόνα για την αξία του ακινήτου σου. Ας εξετάσουμε όμως πρώτα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που έχουν οι αγγελίες χωρίς μεσίτη.

Αγγελίες Ιδιώτη

Πλεονεκτήματα

  1. Εύκολη και έγκυρη επικοινωνία Όταν η αγγελία του ακινήτου ανήκει στον ιδιοκτήτη, χωρίς να εμπλέκονται τρίτα πρόσωπα στην επικοινωνία του με τους ενοικιαστές, τότε οι πληροφορίες που παρέχονται είναι περισσότερο έμπιστες.
  2. Λιγότερη σύγχυση Μπες στη θέση του ενοικιαστή. Φαντάσου να βλέπεις πολλαπλές αγγελίες του ίδιου ακινήτου από πολλά μεσιτικά γραφεία και σε διάφορες πλατφόρμες. Δεν θα σε έκανε αυτό να αναρωτηθείς τι συμβαίνει με αυτό το ακίνητο; Γιατί χρειάζεται τόση διαφήμιση; Μία και μοναδική αγγελία ακινήτου δημιουργεί λιγότερη σύγχυση στους ενοικιαστές. Μάθε εδώ γιατί η συνεργασία με πολλαπλά μεσιτικά γραφεία είναι λάθος!
  3. Καλύτερος έλεγχος Όταν ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει την επίδειξη του διαμερίσματος του στους ενδιαφερόμενους ενοικιαστές, τότε έχει καλύτερο έλεγχο στον τρόπο που προβάλλει το ακίνητο του. Εξάλλου, ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα τα δυνατά σημεία και τα ελαττώματα της περιουσίας του σε σχέση με έναν μεσίτη.
  4. Περισσότεροι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές Αν ο ιδιοκτήτης δεν συνεργαστεί με κάποιο επαγγελματία, τότε αποφεύγει αυτόματα την προμήθεια που θα χρέωνε το μεσιτικό γραφείο στον ενοικιαστή. Επομένως, όταν οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν πως δεν θα επιβαρυνθούν με καμία προμήθεια, τότε θα δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ακίνητο.
  5. Αποφυγή προμήθειας Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στις αγγελίες χωρίς μεσίτη είναι πως ο ιδιοκτήτης δεν χρειάζεται να πληρώσει προμήθεια υπηρεσιών στο μεσιτικό γραφείο που θα αναλάβει το ακίνητο του.
  6. Καλύτερη σχέση ιδιοκτήτη-ενοικιαστή Όταν ο ενοικιαστής μιλάει από την πρώτη στιγμή με τον ιδιοκτήτη, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, τότε αυτό δημιουργεί γερές βάσεις για την ανάπτυξη μιας καλής σχέσης μεταξύ τους.

Μειονεκτήματα

  1. Δημιουργία αγγελίας Πολλές φορές οι ιδιώτες δεν έχουν την κατάλληλη γνώση, τα απαραίτητα μέσα και την εμπειρία για να προωθήσουν το ακίνητο τους στην αγορά και να αναρτήσουν μια ανταγωνιστική αγγελία.
  2. Αποτελεσματικότητα αγγελίας Η αγγελία ενός ιδιώτη ενδέχεται να μη λάβει την αναγνώριση που θα μπορούσε να έχει αν γινόταν από έναν επαγγελματία. Τα καλά μεσιτικά γραφεία έχουν την τεχνογνωσία και ξέρουν πώς να προσελκύσουν νέους ενοικιαστές. Δαπανούν επιπλέον χρήματα στις πλατφόρμες για να πετύχουν καλύτερη κατάταξη της αγγελίας τους σε σχέση με αγγελίες από ιδιώτες και έχουν στην κατοχή τους υπάρχουσες λίστες με ενδιαφερόμενους ενοικιαστές στους οποίους απευθύνονται όταν τα κριτήρια τους ταιριάζουν με κάποια αγγελία.
  3. Επισκέψεις και ξεναγήσεις ακινήτου Στις αγγελίες χωρίς μεσίτη, ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι πως ο ιδιοκτήτης ενδέχεται να μην έχει χρόνο να απαντήσει σε όλες τις κλήσεις και να αναλάβει την ξενάγηση των ενοικιαστών. Η επιλογή της ανάθεσης αυτών των καθηκόντων σε ένα καλό μεσιτικό γραφείο δεν υπάρχει, επομένως θα πρέπει να πιεστεί για να ανταποκριθεί στις κλήσεις και να προγραμματίσει τα ραντεβού του.
  4. Αξιολόγηση ενοικιαστών Με περιορισμένο χρόνο στη διάθεση του, ο ιδιοκτήτης μπορεί να μην έχει συντάξει μια έγκυρη αξιολόγηση των ενδιαφερόμενων ενοικιαστών. Ένα καλό μεσιτικό γραφείο θα σε βοηθήσει στην αξιολόγηση των υποψηφίων ενοικιαστών. Συλλέγουν πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους και ενδέχεται να ζητήσουν και αποδεικτικά έγγραφα απασχόλησης και εισοδήματος. Μάθε πώς να προσεγγίσεις τους κατάλληλους ενοικιαστές.

Τελικά, τι να επιλέξεις;

Αγγελία μόνος σου ή με μεσιτικό γραφείο; Αν επιλέξεις να κινηθείς μόνος σου, τότε θα αποφύγεις σίγουρα ένα σημαντικό κόστος. Θα έχεις όμως το αποτέλεσμα που επιθυμείς; Ένας καλός επαγγελματίας ξέρει πώς να προσελκύσει το ενδιαφέρον της αγοράς και να συντάξει ανταγωνιστικές αγγελίες που θα ξεχωρίζουν.

Αν βρίσκεσαι σε δίλημμα, τότε κάνε την έρευνα σου. Πάρε τη γνώμη από μερικούς αξιόπιστους επαγγελματίες πριν αποφασίσεις το πώς θα κινηθείς. Ρώτησε τους ποιες πλατφόρμες χρησιμοποιούν για την προώθηση των αγγελιών και πόσο εκσυγχρονισμένες είναι οι τεχνολογίες τους για να μάθεις αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αγοράς. Ψάξε να βρεις τις αγγελίες που ανέβασαν πρόσφατα στην σελίδα τους. Είναι ενημερωμένες ή απλά διατηρούν παλιές αγγελίες για επίδειξη; Χρειάζεσαι έναν μεσίτη που να νοικιάζει τα ακίνητα που αναλαμβάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τέλος, ρώτησε τους αν υποστηρίζουν τα ενοίκια και τις τιμές που προτείνουν με πραγματικά δεδομένα.

Ίσως να έχεις τις ικανότητες να νοικιάσεις μόνος σου το διαμέρισμα σου. Ίσως ξέρεις πως να βγάζεις όμορφες φωτογραφίες. Ίσως να γνωρίζεις πως να διαχειρίζεσαι τις διαδικτυακές πλατφόρμες και να προωθείς την αγγελία σου. Ίσως να μπορείς να καθορίσεις την κατάλληλη τιμή για το ακίνητο σου μόνος σου, ούτως ώστε να προσελκύσεις το μέγιστο ενδιαφέρον. Ίσως ακόμα και να νιώθεις έτοιμος να απαντήσεις στα μαζικά τηλεφωνήματα, να κλείσεις ραντεβού και να υπογράψεις ένα συμφωνητικό που να διασφαλίζει τα συμφέροντα σου. Αν έχεις όλες αυτές τις ικανότητες, τότε είσαι έτοιμος να αναρτήσεις και να διαχειριστείς την αγγελία του ακινήτου σου μόνος σου! Ωστόσο, αν αισθάνεσαι πως χρειάζεσαι κάποια βοήθεια, χωρίς να χάσεις σε καμία περίπτωση τον έλεγχο των διαδικασιών, τότε η ΗΟΜΙ είναι η καλύτερη λύση για εσένα.

Συνεργασία με τη HOMI – Η λύση στο δίλημμα σου!

Μάθε γιατί η HOMI είναι η καλύτερη λύση για εσένα

Δεν χρειάζεται να έχεις καμία γνώση για το πώς να συντάξεις μια έξυπνη και ανταγωνιστική αγγελία του ακινήτου σου – το κάνουμε εμείς για εσένα.

Μαζί μας θα έχεις μία και μοναδική αγγελία για το ακίνητο σου, κάτι που σημαίνει λιγότερη σύγχυση για τους ενοικιαστές και εγκυρότητα στην πληροφόρηση.

Η ΗΟΜΙ δεν χρεώνει καμία προμήθεια στους ενοικιαστές. Αυτό αυξάνει τον αριθμό των ατόμων που θα ενδιαφερθούν για το ακίνητο σου και βοηθά επίσης στην γρήγορη ολοκλήρωση των διαδικασιών και τη σύναψη του συμφωνητικού.

Έχουμε πρόσβαση σε ένα μεγάλο δίκτυο ενοικιαστών που μας έχουν γνωστοποιήσει τις προτιμήσεις τους ώστε να τους βρούμε το κατάλληλο ακίνητο

Εσύ αναλαμβάνεις τις ξεναγήσεις. Γνωρίζεις πολλά περισσότερα για το ακίνητο σου απ’ ό,τι ένας μεσίτης και ξέρεις πως να το αναδείξεις.

Με τη χρήση του προσωπικού σου HOMI ημερολογίου, θα μπορείς να θέσεις ο ίδιος την διαθεσιμότητα σου για ραντεβού ξενάγησης και να αποδεχτείς ή να απορρίψεις αιτήματα που θα σου στέλνουν οι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές.

Θα αποφύγεις τα περιττά τηλεφωνήματα που δεν θα σου φέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Θα έχεις απεριόριστη πρόσβαση στις πληροφορίες όλων των ενδιαφερόμενων και θα επικοινωνείς προσωπικά μαζί τους μόλις σου υποβάλλουν αίτημα επίσκεψης. Αυτό θα ενισχύσει σημαντικά τη σχέση που θα αναπτύξεις με τον ενοικιαστή σου, κάτι που θα καθορίσει τη μελλοντική σας συνεργασία!

Θα έχεις καλύτερη αντίληψη για τους ενοικιαστές που έδειξαν ενδιαφέρον στο διαμέρισμα σου και θα μπορείς εύκολα να αποφασίσεις ποιον να δεχτείς.

Θα αποφύγεις τον κίνδυνο να αλλάξει γνώμη ο ενοικιαστής σου, αφού ολοκληρώνουμε γρήγορα όλες τις διαδικασίες.

Θα μπορέσεις να υπογράψεις το συμφωνητικό σου ηλεκτρονικά, κάτι που σημαίνει πως θα ολοκληρώσεις τις διαδικασίες πιο γρήγορα και θα εξασφαλίσεις την ενοικίαση του ακινήτου σου.

Οι επαγγελματίες της ΗΟΜΙ θα σε συμβουλέψουν με οτιδήποτε σε απασχολεί, θα αναλάβουν την προώθηση του ακινήτου σου με συνέπεια και επαγγελματισμό και ύστερα θα σου δώσουν τον έλεγχο στα χέρια σου! Με τα κατάλληλα εργαλεία και την πλατφόρμα της ΗΟΜΙ θα μπορέσεις να νοικιάσεις ο ίδιος το διαμέρισμα σου, μόνος σου, έχοντας δίπλα σου την έμπειρη γνώμη των ειδικών σε περίπτωση που τη χρειαστείς. Θα επικοινωνείς απευθείας με τους ενοικιαστές και θα ελέγχεις εσύ την περιουσία σου. Κλείσε τώρα ένα δωρεάν ραντεβού εκτίμησης της ενοικίασης σου!

Δωρεάν Εκτίμηση Ενοικίασης