HOMI
Φορτώνει

Τα καλύτερα sites για ενοικιάσεις σπιτιών

Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2021

Κατηγορία: Ενοικίαση

Σε αυτό το άρθρο έχουμε συλλέξει τα καλύτερα sites για ενοικιάσεις σπιτιών στην Ελλάδα. Διάβασε τον τρόπο λειτουργίας τους και τα πλεονεκτήματα τους, ώστε να βρεις αυτό που σου ταιριάζει!
Σε αυτό το άρθρο έχουμε συλλέξει τα καλύτερα sites για ενοικιάσεις σπιτιών στην Ελλάδα. Διάβασε τον τρόπο λειτουργίας τους και τα πλεονεκτήματα τους, ώστε να βρεις αυτό που σου ταιριάζει!

Θέλεις να νοικιάσεις το επόμενο διαμέρισμά σου αλλά δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις; Με το διαδίκτυο να αποτελεί σήμερα τον Νο1 προορισμό για όλους τους ιδιοκτήτες και τους επαγγελματίες που θέλουν να διαφημίσουν την αγγελία ενός ακινήτου, οι επιλογές σου είναι πολλές. Ποιες είναι όμως οι καλύτερες σελίδες για να αναζητήσεις τα διαθέσιμα ακίνητα στην περιοχή που σε ενδιαφέρει; Σε αυτό το άρθρο έχουμε συλλέξει τα καλύτερα sites για ενοικιάσεις σπιτιών στην Ελλάδα. Διάβασε τη λειτουργία και τα πλεονεκτήματα τους και βρες αυτό που σου ταιριάζει!

Spitogatos.gr

Τα καλύτερα sites για ενοικιάσεις σπιτιών

Με 4,4 εκατομμύρια επισκέψεις τον περασμένο Ιανουάριο 2022 σύμφωνα με τη Similarweb, o Spitogatos κατατάσσεται στη πρώτη θέση για τις διαδικτυακές αγγελίες ακινήτων στην Ελλάδα. Το δίκτυο του Spitogatos περιλαμβάνει και τα site tospitimou.gr και spiti24.gr, τα οποία εξίσου λαμβάνουν σημαντική μηνιαία επισκεψιμότητα. Συνήθως ακίνητα που δημοσιεύονται στο Spitogatos, αναρτώνται και σε αυτά τα δύο site αγγελιών σπιτιών.

Η πλατφόρμα του Spitogatos είναι ιδιαίτερα φιλική προς το χρήστη, διαθέτοντας ορισμένες προηγμένες λειτουργίες αναζήτησης. Η εφαρμογή για φορητές συσκευές Android και iOS κάνει την υπηρεσία ακόμα πιο προσιτή. Μερικά παραδείγματα είναι η δυνατότητα εντοπισμού μιας περιοχής στο χάρτη και ο καθορισμός περιορισμένης ακτίνας χιλιομέτρων για πιο στοχευμένα αποτελέσματα. Επιπλέον, η δυνατότητα αποθήκευσης της αναζήτησης αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τον ενοικιαστή. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να ενημερώνεσαι όταν υπάρχουν νέες αγγελίες που πληρούν τα κριτήρια σου.

Spitogatos - Συμβουλές και κόλπα

  1. Χρησιμοποίησε το φίλτρο «Ηλικία Αγγελίας» για να εμφανίσεις μόνο τις πιο πρόσφατες καταχωρήσεις. Έτσι θα έχεις την ευκαιρία να δεις τα νέα σπίτια πριν προλάβει να τα εξασφαλίσει κάποιος άλλος. Επίσης, θα γλιτώσεις και χρόνο αποφεύγοντας ακίνητα που παραμένουν στην πλατφόρμα για μήνες, χωρίς να είναι πια διαθέσιμα.
  2. Η προεπιλεγμένη κατάταξη «Ταξινόμηση ανά» σου εμφανίζει πρώτα τις VIP και Prime αγγελίες. Πρόκειται για διαφημιστικές καταχωρήσεις που έχουν πληρωθεί από το μεσιτικό γραφείο προκειμένου να λάβουν υψηλότερη θέση στην κατάταξη. Έχε το στο νου σου την επόμενη φορά που θα δεις την ίδια διαφήμιση να επαναλαμβάνεται στις πρώτες θέσεις.
  3. Αν θέλεις να δεις μόνο τις αγγελίες από ιδιώτες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις υπολογιστή. Αυτές βρίσκονται συνήθως στις τελευταίες σελίδες των καταχωρήσεων, οπότε πήγαινε στο τέλος των αποτελεσμάτων για να δεις τα ακίνητα που σε ενδιαφέρουν

Χρυσή Ευκαιρία

Τα καλύτερα sites για ενοικιάσεις σπιτιών

Η Χρυσή Ευκαιρία είναι μία από τις πιο γνωστές ιστοσελίδες για αγγελίες παντός τύπου, και ένα από τα καλύτερα sites για ενοικιάσεις σπιτιών. Διαθέτει εφαρμογή για φορητές συσκευές Android και iOS.

Το site χρησιμοποιείται από πολυάριθμους ιδιοκτήτες προκειμένου να αναρτήσουν το ακίνητο τους με χαμηλό κόστος. Ως ενοικιαστής, με την δωρεάν πρόσβαση μπορείς να αποθηκεύσεις συγκεκριμένες αναζητήσεις που σε ενδιαφέρουν και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να επιλέξεις πόσο συχνά θέλεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις μέσω email. Υπάρχουν οι επιλογές λήψης ενός μηνύματος κάθε τρεις ή επτά ημέρες για κάθε αποθηκευμένη αναζήτηση. Ωστόσο, αν επιθυμείς να ενημερώνεσαι αμέσως κάθε φορά που νέες αγγελίες αναρτώνται, θα πρέπει να πάρεις την premium συνδρομή. Η συνδρομή αυτή αντιστοιχεί σε 9,99 € για 30 ημέρες ή σε 20,97 € για 90 ημέρες.

Χρυσή Ευκαιρία - Συμβουλές και κόλπα

  1. Με την premium συνδρομή μπορείς να φιλτράρεις τις αγγελίες, επιλέγοντας την εμφάνιση καταχωρήσεων αποκλειστικά από ιδιώτες. Έχεις επίσης τη δυνατότητα να λαμβάνεις άμεσες ειδοποιήσεις κάθε φορά που μια νέα καταχώρηση ταιριάζει με τα κριτήρια σου.
  2. Χρησιμοποίησε την σελίδα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και φίλτραρε την ηλικία της αγγελίας. Έτσι, θα μπορέσεις να δεις μόνο τις πιο πρόσφατες καταχωρήσεις και να προλάβεις τα καλύτερα διαμερίσματα.
  3. Η ΧΕ αναγνωρίζει όταν πολλές αγγελίες αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο ακίνητο και τις ομαδοποιεί όλες μαζί ως “Πολλαπλές Αγγελίες”. Μερικές φορές για ένα ακίνητο υπάρχουν ακόμα και 10 ή και περισσότερες αγγελίες από διαφορετικά μεσιτικά γραφεία. Αυτό καθιστά δύσκολο το έργο των ενδιαφερομένων, καθώς επικρατεί σύγχυση αναφορικά με το ποιο γραφείο να επικοινωνήσουν πρώτα.
  4. Όταν βλέπεις “Πολλαπλές Αγγελίες”, μπορείς να ελέγξεις αν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης έχει αναρτήσει αγγελία για το ακίνητο του. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να επικοινωνήσεις κατευθείαν μαζί του. Εναλλακτικά, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με κάποιο από τα μεσιτικά γραφεία για να κανονίσεις μια ξενάγηση.
  5. Στην περίπτωση πολλαπλών αγγελιών, σου προτείνουμε να ελέγξεις για πόσο καιρό το ακίνητο είναι αναρτημένο στο site. Ένα αναρτημένο ακίνητο για αρκετούς μήνες από πολλούς μεσίτες, μπορεί να υποδεικνύει πως ο ιδιοκτήτης δεν είναι αρκετά παρακινημένος. Ή ίσως δείχνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ακίνητο, π.χ. με την κατάσταση του ή την ζητούμενη τιμή.
  6. Επίσης μια διευκόλυνση που παρέχει το site της Χρυσής Ευκαιρίας είναι η δυνατότητα αναζήτησης σπιτιών μέσω της περιήγησης στον χάρτη.

Plot.gr

Το Plot.gr είναι ένα site με αγγελίες ακινήτων που προσφέρει στους ιδιοκτήτες την δυνατότητα να αναρτούν τις περιουσίες τους δωρεάν. Το site δήλωσε πως ξεκίνησε το 2018 και ότι παρέχεται από το car.gr, το γνωστό site για αγοραπωλησίες αυτοκινήτων. Σύμφωνα με την Similarweb, το Plot.gr είχε 289.000 επισκέψεις τον Ιανουάριο του 2022. Συνολικά υπήρχαν 125.000 αγγελίες, εκ των οποίων 103.000 αναφέρονταν σε πωλήσεις και 22.000 σε ενοικιάσεις ακινήτων.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Plot.gr είναι η live και απεριόριστη χρήση φίλτρων, η οποία δεν απαιτεί κάποια συνδρομή. Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει φίλτρα ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης, συγκεκριμένη διεύθυνση και μεταξύ αναρτήσεων από μεσίτες ή αγγελίες ακινήτων από ιδιώτες.

Plot - Συμβουλές και κόλπα

  1. Το φίλτρο Ιδιώτης / Μεσίτης σου επιτρέπει να περιηγήσε μεταξύ των αγγελιών. Διεξήγαμε μια έρευνα για τις ενοικιάσεις κατοικιών στο κέντρο της Αθήνας και λάβαμε συνολικά 869 αποτελέσματα αγγελιών. Τα αποτελέσματα αποτελούνται από 129 αγγελίες από ιδιώτες για σπίτια και 737 αναρτήσεις από μεσίτες.
  2. Υπάρχει επίσης το φίλτρο “Καταχωρήθηκε” το οποίο σου επιτρέπει να αναζητήσεις αγγελίες ανάλογα με την ημερομηνία ανάρτησης τους. Μπορείς να επιλέξεις αγγελίες που καταχωρήθηκαν σήμερα, πριν από 3 ημέρες ή την τελευταία 1 ή 2 εβδομάδες.
  3. Το φίλτρο “Ακριβής Διεύθυνση” σου επιτρέπει να δεις αγγελίες που έχουν προσδιορισμένη διεύθυνση.
  4. Επιπλέον το φίλτρο “Μεσίτης” σου δίνει την ευελιξία να δεις και να επιλέξεις μεταξύ των μεσιτικών γραφείων που ανάρτησαν αγγελίες. Αφού επιλέξεις κάποια γραφεία που εμπιστεύεσαι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα υπόλοιπα διαθέσιμα φίλτρα ώστε να περιορίσεις τα αποτελέσματα της αναζήτησης.
  5. Ένα μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείς να επιλέξεις συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των ακινήτων που σε ενδιαφέρουν, όπως παρέχεται από άλλες ιστοσελίδες. Όμως, εναλλακτικά μπορείς να αναζητήσεις λέξεις - κλειδιά που αναφέρονται στο ελεύθερο κείμενο της καταχώρησης. Λόγου χάρη μπορείς να πληκτρολογήσεις αποθήκη, ρετιρέ, πάρκινγκ ή οτιδήποτε άλλο στοιχείο σε ενδιαφέρει. Κατά αυτό τον τρόπο θα λάβεις αποτελέσματα που περιέχουν αυτές τις λέξεις κλειδιά στο πλαίσιο του ελεύθερου κειμένου.

Facebook Marketplace

Το Facebook Marketplace έχει αρχίσει να αποκτά όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα στην Ελλάδα. Πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες που επιλέγουν το Facebook Marketplace για να αναρτήσουν τις αγγελίες των ακινήτων τους. Ο κύριος λόγος είναι επειδή μπορούν να αποφύγουν τη μεσολάβηση τρίτων αλλά και να επικοινωνήσουν κατευθείαν με τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Facebook Marketplace - Συμβουλές και κόλπα

  1. Το Facebook Marketplace παρέχει στους χρήστες μια εύχρηστη αναζήτηση των ακινήτων στον χάρτη, κάτι που κάνει τη διαδικασία εύρεσης διαμερίσματος πιο εύκολη.
  2. Ένα από τα πιο σημαντικά μειονεκτήματα της υπηρεσίας είναι η έλλειψη επαρκών φίλτρων. Πολλές αγγελίες που δεν πια ενεργές δείχνουν να παραμένουν διαθέσιμες, χωρίς να υπάρχει τρόπος να τις αποκλίσεις στην αναζήτηση.

Facebook Groups

Τα Facebook Groups αποτελούν αξιοσημείωτη πηγή εύρεσης διαμερισμάτων, οπότε δεν μπορεί να λείπουν από τα καλύτερα sites για ενοικιάσεις σπιτιών. Συγκεκριμένα, το Spiti Xwris Mesiti αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική ομάδα στο Facebook που αφορά αγοραπωλησίες και ενοικιάσεις ακινήτων. Τα μέλη της ομάδας τον Ιανουάριο του 2022 υπερβαίνουν τα 157.000 άτομα. Ο στόχος τους είναι προφανής: να αποφύγουν την εμπλοκή μεσιτικών γραφείων στις διαδικασίες πώλησης ή ενοικίασης.

Facebook Groups - Συμβουλές και κόλπα

  1. Οι ομάδες στο Facebook, αν και προσφέρουν μια πληθώρα κατοικιών, είναι δύσκολες στη διαχείριση. Δεν υπάρχει τρόπος να φιλτράρεις τα αποτελέσματα βάσει των κριτηρίων σου ή να επιλέξεις μια συγκεκριμένη περιοχή που σε ενδιαφέρει.
  2. Ακίνητα προστίθενται καθημερινά και μπορεί να είναι δύσκολο να τα παρακολουθείς συνεχώς. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να ελέγχεις διαρκώς τις σελίδες ακινήτων, ψάχνοντας για αυτά που ταιριάζουν με τα κριτήρια σου.
  3. Ένα μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι ένας μικρός μόνο αριθμός χρηστών επικρίνουν στους ιδιοκτήτες που θέτουν υπερβολικές τιμές. Ωστόσο σημειώνεται πως μερικά ακίνητα είναι αδιαμφισβήτητα υπερτιμολογημένα, όμως υπάρχουν και ορισμένα με εύλογες τιμές που δέχονται κριτική από χρήστες. Αυτό μπορεί να αποθαρρύνει κάποιους ιδιοκτήτες να δημοσιεύουν τα ακίνητα τους σε αυτές τις σελίδες.
  4. Αν αφιερώσεις λίγο χρόνο στην αναζήτηση, μπορείς να βρεις ομάδες που να αφορούν ακίνητα σε συγκεκριμένες περιοχές. Για παράδειγμα υπάρχει η πιο στοχευμένη ομάδα Σπίτια σε Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη χωρίς μεσάζοντα.

Airbnb

Μιλώντας για τα καλύτερα sites για ενοικιάσεις σπιτιών, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το Airbnb. Πλέον, οι υπηρεσίες της εταιρείας δεν περιορίζονται μόνο σε ακίνητα που μισθώνονται για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Πολλοί ιδιοκτήτες επιλέγουν να αναρτήσουν τις αγγελίες τους στην σελίδα του Airbnb για να λάβουν μεγαλύτερη προβολή.

Αν λοιπόν θέλεις να νοικιάσεις κάποιο ακίνητο, ρίξε μια ματιά και σε αυτή την επιλογή αναζήτησης. Τόσο η ιστοσελίδα όσο και η εφαρμογή του Airbnb είναι ιδιαίτερα εύχρηστη και φιλική προς το χρήστη. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της ωστόσο, είναι η δυνατότητα που σου παρέχει να επικοινωνήσεις απευθείας με τον ιδιοκτήτη!

Airbnb - Συμβουλές και κόλπα

  1. Αν ψάχνεις για ένα πιο ποιοτικό διαμέρισμα, τότε μπορείς να φιλτράρεις τις αγγελίες στις Airbnb Plus και Airbnb Luxe. Οι επιλογές αυτές δεν θα σου εμφανίσουν μόνο τα σπίτια που έχουν σύγχρονο διακόσμηση. Επίσης τα αποτελέσματα περιορίζονται μόνο σε ιδιοκτήτες που έχουν συγκεντρώσει θετικές κριτικές από τους προηγούμενους ενοίκους.
  2. Αν έχεις βρει ένα σπίτι που σου αρέσει, στείλε απευθείας μήνυμα στον ιδιοκτήτη. Δήλωσε την επιθυμία σου να νοικιάσεις το διαμέρισμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και συζήτησε το μαζί του. Λόγω της ασταθούς κατάστασης τον τελευταίο καιρό, αρκετοί ιδιοκτήτες μπορεί να είναι πρόθυμοι να διαπραγματευτούν διαφορετικούς όρους ενοικίασης.

Οι καλύτερες ιστοσελίδες ακινήτων - Συμπέρασμα

Γνωρίζουμε πόσο δύσκολη μπορεί να φαίνεται η διαδικασία εύρεσης του κατάλληλου σπιτιού για ενοικίαση. Οι αναρτημένες αγγελίες είναι αμέτρητες, πολλές από αυτές είναι παλιές καταχωρήσεις που δεν ισχύουν και φυσικά προστίθενται καθημερινά πολλές ακόμα. Αδιαμφισβήτητα η ενημέρωση σου για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε πλατφόρμας αγγελιών, θα σε βοηθήσει στην διαδικασία αναζήτησης σου.

Ίσως το επόμενο σπίτι σου να βρίσκεται ένα κλικ μακριά! Αν θέλεις να δεις τις διαθέσιμες αγγελίες της ΗΟΜΙ, μπορείς να κάνεις κλικ εδώ.

Πριν προχωρήσεις σε μια ενοικίαση, σε συμβουλεύουμε να ενημερωθείς για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σου ως ενοικιαστής. Σου ευχόμαστε καλή τύχη στην αναζήτηση σου!