HOMI
Φορτώνει

Εκτίμηση Ακινήτου: Γιατί πρέπει να την κάνεις

Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2020

Κατηγορία: Άλλο

Η εκτίμηση της αξίας του σπιτιού σου είναι το Α και το Ω στην πώληση ακινήτων. Μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες που έχεις για μια πετυχημένη και επικερδή πώληση.
Η εκτίμηση της αξίας του σπιτιού σου είναι το Α και το Ω στην πώληση ακινήτων. Μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες που έχεις για μια πετυχημένη και επικερδή πώληση.

«Ο πωλητής δεν είναι εκείνος που επιλέγει την τιμή πώλησης κι έπειτα συμφωνεί μ’ αυτήν ο μεσίτης;»

Έχουμε ακούσει το παραπάνω ερώτημα αμέτρητες φορές και πάντοτε δίνουμε την ίδια απάντηση.

«Ναι, συνήθως ο πωλητής είναι εκείνος που επιλέγει την τιμή που θέλει και ο μεσίτης πρέπει να συμφωνήσει μαζί του και να καταχωρήσει το ακίνητο.»

Αυτός ο τρόπος σκέψης όμως είναι παράλογος κι επικίνδυνος.

Ας υποθέσουμε πως αποφασίζεις ότι το ακίνητό σου έχει αξία 200.000€, παρόλο που άλλα, παρόμοια ακίνητα στην αγορά αξίζουν 150.000€.

Επικοινωνείς με τον μεσίτη και του ζητάς να καταχωρήσει το ακίνητο σου προς πώληση στην τιμή των 200.000€. Ο μεσίτης συμφωνεί και ξεκινά την προώθηση της αγγελίας σου.

Το αποτέλεσμα είναι:

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ! ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ! ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!

Εκτίμηση Ακινήτου

Ο χαμένος χρόνος και η ενέργεια που επένδυσες στην πώληση του ακινήτου σου προκαλούν απογοήτευση όταν δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τους αγοραστές.

Ουσιαστικά, το ακίνητο σου έχει εκτιμηθεί σε υπερβολικά υψηλή τιμή σε σύγκριση με την αγορά και δε γεννά κανένα ενδιαφέρον. Ο μεσίτης σου έχει σπαταλήσει χρήματα στην προώθηση μιας αγγελίας που δεν αντιπροσωπεύει μια ρεαλιστική τιμή.

Εσύ, ως πωλητής, έχεις σπαταλήσει πολύ χρόνο και τεράστια ενέργεια. Τα χρήματα σου παραμένουν δεσμευμένα στο συγκεκριμένο ακίνητο αφού δεν έχεις καταφέρει ακόμα να το πουλήσεις.

Υπάρχει όμως κι άλλος τρόπος. Καλύτερος.

Αν προχωρήσεις στην εκτίμηση του ακινήτου σου από έναν επαγγελματία του χώρου, θα καταφέρεις να αποφύγεις πολλές δυσκολίες.

Ένας ειδικός θα συγκρίνει το ακίνητο σου με άλλα, παρόμοια που έχουν πωληθεί πρόσφατα ή που είναι καταχωρημένα προς πώληση. Θα μπορέσει έτσι να υπολογίσει μια τιμή για το ακίνητο σου βασισμένη σε πραγματικά δεδομένα της αγοράς.

Η εκτίμηση της αξίας ενός ακινήτου είναι σημαντικό να βασίζεται στα δεδομένα της αγοράς για τους εξής λόγους:

1. Προσελκύεις περισσότερους αγοραστές

Οι αγοραστές που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα ακίνητο σαν το δικό σου θα αναζητήσουν όλα τα ακίνητα που είναι διαθέσιμα προς πώληση στην περιοχή πριν αποφασίσουν ποιο θα αγοράσουν.

Έτσι, θα διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την αγορά και θα είναι σε θέση να διακρίνουν τις καλές ευκαιρίες και τα ακίνητα των οποίων οι τιμές είναι λογικές.

Επομένως, αν καθορίσεις την τιμή πώλησης του ακινήτου σου με γνώμονα τη γενική εικόνα και δυναμική της αγοράς, θα καταφέρεις να προσελκύσεις περισσότερους αγοραστές.

Ενδέχεται να δημιουργήσεις επίσης ένα είδος "ανταγωνισμού" ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες προσφορές με πιο συμφέροντες όρους.

2.Μπορείς να δικαιολογήσεις την τιμή που έθεσες δείχνοντας την εκτίμηση στους αγοραστές

Εκτίμηση Ακινήτου

Μια βάσιμη εκτίμηση ακινήτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει την τιμή που ζητάς στην αγγελία σου.

Η εκτίμηση ενός ειδικού θα αποδείξει στους στους αγοραστές ότι κάποιος τρίτος έχει εκφράσει την επαγγελματική του άποψη σχετικά με το ακίνητο σου, βασισμένη στα δεδομένα της αγοράς.

Μπορείς επίσης να δικαιολογήσεις την τιμή που ζητάς επιδεικνύοντας μια επαγγελματική εκτίμηση που θα αναφέρει αναλυτικά όλα τα υπόλοιπα, παρόμοια ακίνητα στην περιοχή σου τα οποία πωλήθηκαν στην ίδια (σχεδόν) τιμή.

Μια εκτίμηση της αξίας του ακινήτου σου αποδεικνύει πάντοτε πως είσαι ένας πωλητής που έχει κάνει την έρευνα του και παίρνει στα σοβαρά την όλη διαδικασία.

3.Μειώνεις τις πιθανότητες να απογοητευτείς από μεσίτες

Είναι συχνό φαινόμενο, ορισμένοι μεσίτες να συμφωνούν με μια υψηλότερη τιμή πώλησης μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν τη συνεργασία τους μαζί σου.

Όταν όμως αρχίζεις να βλέπεις πως δεν λαμβάνεις αρκετό ενδιαφέρον από τους αγοραστές, ο μεσίτης θα προσπαθήσει να μειώσει την τιμή πώλησης του ακινήτου σου.

Το πρόβλημα είναι ότι το ακίνητο σου είναι ήδη καταχωρημένο προς πώληση για ορισμένο διάστημα. Αυτό αποτελεί πρόβλημα γιατί κάνει τους αγοραστές να σκέφτονται πως κάτι δεν πάει καλά με το ακίνητο σου.

«Γιατί δεν έχει κάνει κανένας προσφορά για αυτό το ακίνητο;» «Μάλλον κάτι κρύβεται από πίσω.» «Ίσως το ακίνητο να είναι υπερεκτιμημένο»

Από τη στιγμή που ρίχνεις την τιμή αρχίζουν να γεννιούνται αυτές οι ερωτήσεις. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να νιώθεις ενόχληση και απογοήτευση.

Ωστόσο, όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να προχωρήσεις στην εκτίμηση ακινήτου σου ζητώντας τη βοήθεια ενός επαγγελματία.

Ευτυχώς, έχουμε την τέλεια λύση για εσένα!

Η ΗΟΜΙ είναι μια νεοσύστατη μεσιτική εταιρεία με έδρα την Αθήνα. Προσφέρουμε δωρεάν εκτιμήσεις σε όσους έχουν ακίνητα στην Αθήνα και ψάχνουν τρόπο να τα πουλήσουν. Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, μπορούμε να εκτελέσουμε όλη τη διαδικασία της εκτίμησης του ακινήτου σου online, χωρίς να χρειαστεί να συναντηθούμε στο χώρο σου.  Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις στο παρακάτω κουμπί για να υποβάλλεις αίτηση δωρεάν εκτίμησης και εμείς θα σου στείλουμε την αναφορά για το ακίνητο σου άμεσα!