HOMI
Φορτώνει

5 κινήσεις που μπορούν να προσθέσουν €10.000 στην αξία του ακινήτου σου

Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2020

Κατηγορία: Πώληση

Θέλεις να μάθεις πως μπορείς να αυξήσεις την αξία του ακινήτου σου ώστε να πετύχεις μια πιο συμφέρουσα πώληση; Συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο!
Θέλεις να μάθεις πως μπορείς να αυξήσεις την αξία του ακινήτου σου ώστε να πετύχεις μια πιο συμφέρουσα πώληση; Συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο!

Η πώληση του ακινήτου σου είναι ομολογουμένως μια περίπλοκη διαδικασία. Κάθε πωλητής θέλει να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία, να εξασφαλίσει την μέγιστη τιμή και να βρει έναν αξιόπιστο αγοραστή. Κανένας δεν θέλει να νιώθει την ανασφάλεια πως "άφησε λεφτά στο τραπέζι". Σύμφωνα με τις παρακάτω απλές τακτικές, θα μπορέσεις να αυξήσεις την αξία του ακινήτου σου.

1. Αφαίρεσε από τους χώρους κάθε στοιχείο που δηλώνει την προσωπικότητα σου

Όταν θέλεις να πουλήσεις το ακίνητο σου, στόχος σου είναι να κερδίσεις τον αγοραστή. Πρέπει να τον κάνεις να αγαπήσει το σπίτι σου, να φανταστεί τον εαυτό του να ζει εκεί. Κάνε το χώρο πιο ουδέτερο, αποφεύγοντας αντικείμενα όπως οικογενειακές φωτογραφίες, σουβενίρ ή θρησκευτικά σύμβολα.

Δε θα ήθελες ο αγοραστής να αποσυντονιστεί από τα πράγματα σου, να νιώσει ότι παραβιάζει το χώρο σου ή, ακόμα χειρότερα, να ενοχληθεί από τον τρόπο ζωής σου. Επομένως, είναι υψίστης σημασίας να αφαιρέσεις τα προσωπικά σου αντικείμενα κατά τη διάρκεια των επισκέψεων.

2. Αποσυμφόρησε το χώρο

Αποσυμφόρησε το χώρο

Οι ακατάστατοι πάγκοι, εκτός από τη σύγχυση που δημιουργούν στους αγοραστές, κάνουν τους χώρους να φαίνονται πιο μικροί απ' ό,τι είναι.

Οι μεγάλες κουζίνες και τα μεγάλα μπάνια δίνουν μεγάλη ώθηση στην αξία του ακινήτου σου. Απομακρύνοντας αντικείμενα που δεν είναι απαραίτητα από όλες τις επιφάνειες, κάνεις τα δωμάτια αυτά να δείχνουν άμεσα πιο ευρύχωρα.

Κάνε ένα πέρασμα απ’ όλο το σπίτι, τακτοποιώντας και οργανώνοντας τους χώρους. Μη συγκεντρώνεις άτακτα τα αντικείμενα στα ντουλάπια. Οι αγοραστές μπορεί να το προσέξουν και να σχηματίσουν τη λάθος εικόνα.

Προσπάθησε να βρεις νέες αποθηκευτικές λύσεις. Χρησιμοποίησε αποθηκευτικά κουτιά που μπορούν να μπουν κάτω από το κρεβάτι ή να τοποθετηθούν σε στοίβες στη ντουλάπα. Επιπλέον, τα καλαθάκια μέσα σε ντουλάπια δίνουν την αίσθηση της τάξης και της καθαριότητας.

Η διαδικασία της αποσυμφόρησης των χώρων αφορά και τα έπιπλα. Το μέγεθος των επίπλων σου θα πρέπει να είναι σε αρμονία με το μέγεθος του δωματίου. Καλό είναι οι αγοραστές να μπορούν να περιηγηθούν εύκολα στους χώρους χωρίς τα έπιπλα να εμποδίζουν τις κινήσεις τους. Βεβαιώσου πως αυτά δεν μπλοκάρουν τις πόρτες ή τα παράθυρα.

3. Διαφοροποίησε την κάτοψη

Διαφοροποίησε την κάτοψη

Πάρε χαρτί και μολύβι και δες πώς μπορείς να αναδιαμορφώσεις τους χώρους του σπιτιού σου!

Η σύγχρονη τάση της ανοιχτής κάτοψης και του ευρύχωρου σχεδιασμού πηγαίνει αντίθετα στην καθιερωμένη διαρρύθμιση που έχουν τα παραδοσιακά διαμερίσματα. Εάν έχεις μεγαλώσει σ’ ένα διαμέρισμα όπου το κάθε δωμάτιο έχει μία συγκεκριμένη χρήση, καταλαβαίνεις τι εννοούμε.

Παρόλο που στο παρελθόν κάτι τέτοιο ήταν στη μόδα, στις μέρες μας έχουν πέραση οι ανοιχτοί, ενιαίοι χώροι. Ένας μοντέρνος σχεδιασμός των δωματίων θα αυξήσει την αξία του ακινήτου σου καθώς οι αγοραστές είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για μια εκσυγχρονισμένη δόμηση.

Η διαμόρφωση της κάτοψης με γνώμονα τις ανάγκες του αγοραστή θα σου προσδώσει ακόμα περισσότερα χρήματα.

Για παράδειγμα, αν η κουζίνα είναι δίπλα στο σαλόνι και μεταξύ τους υπάρχει μόνο ένας τοίχος, προτείνουμε να τον γκρεμίσεις. Ο ανοικτός, ενιαίος χώρος θα δώσει την αίσθηση ότι είναι μεγαλύτερος και θα προσελκύσει περισσότερους υποψήφιους αγοραστές.

Πριν όμως πάρεις τη βαριοπούλα, πρέπει να κάνεις κάποιους ελέγχους:

  • Βεβαιώσου ότι το σπίτι θα παραμείνει δομικά στέρεο. Ένας μηχανικός θα σου δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές.
  • Έλεγξε αν απαιτείται άδεια πολεοδομίας – πολύ σημαντικό σε περιπτώσεις ακινήτων που έχουν κληρονομηθεί.

Προτείνουμε να ζητήσεις τη βοήθεια ενός μηχανικού που μπορεί να διασφαλίσει ότι ο τοίχος δε στηρίζει την οροφή, το πάτωμα ή άλλους τοίχους.

4. Ψηφιακό στήσιμο

Ψηφιακό Στήσιμο

Το ψηφιακό στήσιμο είναι η διαδικασία κατά την οποία επιπλώνεις και στήνεις τους χώρους του σπιτιού σου σε ψηφιακή πλατφόρμα.

Οι νέες, πρωτοποριακές τεχνολογίες μπορούν να αλλάξουν εντελώς το πώς δείχνει ένα δωμάτιο. Μπορούν να ενσωματώσουν καινούρια έπιπλα σε φωτογραφίες, να αλλάξουν το χρώμα των τοίχων και το υλικό του δαπέδου. Αυτή η κίνηση θα προσθέσει πολύτιμη αξία στο ακίνητο σου καθώς θα επιτρέψει στους αγοραστές να δουν διαφορετικές οπτικές του και εξετάσουν όλες του τις δυνατότητες.

Οι αγοραστές επίσης θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν συναισθηματικό δεσμό με το ακίνητο. Θα είναι πιο εύκολο για αυτούς να σκεφτούν «Μπορώ να φανταστώ άνετα τον εαυτό μου να ζει σε αυτό το σπίτι!».

Περαιτέρω πλεονεκτήματα είναι τα εξής:

Εξοικονομείς χρόνο και χρήμα

Μπορείς να εξοικονομήσεις αμέτρητες ώρες και χιλιάδες ευρώ σε σύγκριση με το πραγματικό, φυσικό στήσιμο, όπου χρειάζεται να:

  • οργανώσεις τα δωμάτια, τα έπιπλα, τα αντικείμενα κλπ.
  • συντονίσεις την καθαριότητα των χώρων, την αποθήκευση των πραγμάτων,
  • πληρώσεις για νέα έπιπλα ή επιδιορθώσεις,
  • προσλάβεις επαγγελματία,
  • τραβήξεις ξανά καινούργιες φωτογραφίες.

Το ψηφιακό στήσιμο σου επιτρέπει να αναδείξεις το σπίτι σου με πολύ μικρό κόστος και με σημαντικά μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Σου γλιτώνει επίσης αμέτρητες ώρες δουλειάς και προετοιμασίας, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στον αγοραστή να φανταστεί τη ζωή του στο ακίνητο σου.

5. Γοητεία από το δρόμο

Γοητεία από το δρόμο

Η είσοδος στο σπίτι σου είναι η πρώτη εικόνα που θα σχηματίσουν οι αγοραστές. Φρόντισε να είναι καλή!

Όταν συναντάμε κάποιον για πρώτη φορά, η πρώτη εντύπωση μένει πάντα στο μυαλό μας - και συνήθως αυτή είναι που μετράει τελικά.

Το ίδιο ισχύει και όταν βλέπουμε ένα ακίνητο για πρώτη φορά.

Είναι πολύ σημαντικό (αν και σπανίως συμβαίνει) να βελτιώσεις την εικόνα της εισόδου στην πολυκατοικία ή να διαμορφώσεις τη μπροστινή αυλή.

Πώς θα ένιωθες αν, μπαίνοντας σε μια οικοδομή, έπρεπε να περάσεις από μια στοίβα με γράμματα και διαφημιστικά delivery πεταμένα στο πάτωμα; Δε θα ήταν το καλύτερο ξεκίνημα για μια σπουδαία επίσκεψη, σωστά;

Αφιέρωσε λίγο χρόνο και τακτοποίησε το διάδρομο. Φύτεψε μερικά όμορφα λουλούδια στην αυλή. Καθάρισε την είσοδο από πεταμένα χαρτιά. Ποτέ δεν θα έχεις δεύτερη ευκαιρία για να κάνεις μια πολύ καλή πρώτη εντύπωση!

Συμπέρασμα

Οι παραπάνω κινήσεις θα σε βοηθήσουν να προσθέσεις αξία στο ακίνητο σου και να διαπραγματευτείς με τους αγοραστές κάτω από πιο ευνοϊκούς όρους. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία στην βελτίωση του σπιτιού - αρκούν μερικές επιδιορθώσεις για να αναδείξουν την καλύτερη εικόνα του.

Η ΗΟΜΙ μπορεί να συμβουλέψει σε οτιδήποτε αφορά την πώληση του ακινήτου σου. Δες εδώ τα πλεονεκτήματα των πωλητών που συνεργάζονται μαζί μας και κλείσε σήμερα το δικό σου ραντεβού για μια συμβουλευτική επικοινωνία με έναν ειδικό της HOMI.