HOMI
Loading

Ανακαίνιση Σπιτιού: 5 Επιδιορθώσεις Πριν Την Πώληση

Last Modified: 21/10/2020

Categories: Landlord

Η πώληση του ακινήτου σου είναι μεγάλη απόφαση. Αν επενδύσεις λίγο χρόνο και ελάχιστα χρήματα, μπορείς να αυξήσεις την τιμή πώλησης που ζητάς. Μάθε τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πουλήσεις το ακίνητο σου.
Η πώληση του ακινήτου σου είναι μεγάλη απόφαση. Αν επενδύσεις λίγο χρόνο και ελάχιστα χρήματα, μπορείς να αυξήσεις την τιμή πώλησης που ζητάς. Μάθε τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πουλήσεις το ακίνητο σου.

Είσαι έτοιμος να πουλήσεις το σπίτι σου; Κοίταξε γύρω σου… Μπορεί να έχεις κάνει ήδη κάποια ανακαίνιση της κουζίνας ή αναβάθμιση του μπάνιου, όμως και το υπόλοιπο σπίτι χρειάζεται την ανάλογη προσοχή.

Ίσως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την υγρασία ή το στυλ του σπιτιού είναι ξεπερασμένο. Τι πρέπει να κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Να ξοδέψεις ακόμα περισσότερα χρήματα για ανακαίνιση και επιδιορθώσεις ή απλά να το πουλήσεις ως έχει;

Ορισμένοι πωλητές επενδύουν πολλά χρήματα στην επιδιόρθωση των σπιτιών τους πριν τα θέσουν προς πώληση. Επισκευάζουν τυχόν ελαττώματα που οι αγοραστές ενδέχεται να μην παρατηρήσουν ποτέ. Αυτή τους ενέργεια αποσκοπεί στην μελλοντική ανταμοιβή τους. Οι έξυπνοι πωλητές θα αποσβέσουν το κόστος των επιδιορθώσεων που θα κάνουν τώρα με το προσδοκώμενο όφελος μιας αυξημένης τιμής που θα ζητήσουν αργότερα.

Ωστόσο, μια τέτοια ανακαίνιση μπορεί να μην δικαιολογείται εάν υπάρχει κίνδυνος να μην αποδώσει τα χρήματα της. Έτσι, προτού αρχίσεις να ξοδεύεις σε τυχόν επισκευές και αναβαθμίσεις, ρίξε μια ματιά σε αυτές τις πέντε κατηγορίες που κάθε πωλητής πρέπει να λάβει υπόψη του πριν πουλήσει το ακίνητο του.

1. Υγρασία

Υγρασία

Η υγρασία στους τοίχους είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα κατά την πώληση ενός ακινήτου

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποθαρρυντικό στα μάτια ενός αγοραστή από τα σημεία που έχει καταστρέψει η υγρασία. Με μια σύντομη αναζήτηση θα βρεις πολλούς για να προλάβεις τυχόν προβλήματα υγρασίας. Αν όμως η ζημιά έχει ήδη γίνει, τότε πρέπει να ερευνήσεις τα αίτια που την προκαλούν.

Εάν υπάρχουν σπασμένοι σωλήνες ή διαρροές, αυτό θα φανεί στους λεκέδες στους τοίχους που θα αυξάνονται σταδιακά όλο και περισσότερο. Να θυμάσαι πως αν δεν επιδιορθώσεις αμέσως αυτές τις διαρροές, η κατάσταση θα επιδεινώνεται διαρκώς. Ενδέχεται ακόμα να προκαλέσει και πλημμύρες.

Μην αφήσεις να συμβεί κάτι τέτοιο! Μάθε τι είναι αυτό που προκαλεί την υγρασία και επιδιόρθωσε άμεσα το πρόβλημα. Κάλεσε έναν υδραυλικό για να ερευνήσει τους χώρους και να επισκευάσει τις ζημιές.

2. Διόρθωσε τους αρμούς

Διόρθωσε τους αρμούς

Μια επιδιόρθωση στους αρμούς και τα πλακάκια σου θα ανανεώσει αυτόματα την εικόνα του χώρου

Έχεις παλιούς αρμούς στο μπάνιο ή στην κουζίνα που έχουν ξεθωριάζει, φθαρεί ή έχουν μαζέψει μούχλα; Το κονίαμα της κουζίνας σου είναι ραγισμένο και κίτρινο; Αυτά είναι λεπτομέρειες που οι αγοραστές θα τις παρατηρήσουν.

Μια επισκευή στους αρμούς ωστόσο, μπορεί να κάνει ένα παλιό πάτωμα να μοιάζει σαν καινούργιο! Είναι μια γρήγορη και οικονομική λύση που μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη βελτίωση της εικόνας ενός χώρου. Αυτή η επιδιόρθωση θα δώσει στο μπάνιο σου μια εντελώς νέα εμφάνιση. Αντί λοιπόν να προχωρήσεις στην πλήρη ανακαίνιση του μπάνιου, γιατί να μην περάσεις λίγες ώρες (και να ξοδέψεις ελάχιστα χρήματα) ανανεώνοντας απλά το πάτωμα και τα πλακάκια;

3. Δάπεδο

Δάπεδο

Μια αλλαγή στο πάτωμα μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς τον χώρο σου

Έχεις ξύλινο δάπεδο με γρατσουνιές και σημάδια; Υπάρχει μια παμπάλαιη μοκέτα σε κάποιο δωμάτιο; Η αλλαγή του δαπέδου μπορεί να αλλάξει εντελώς την εικόνα του σπιτιού σου (και να αυξήσει την αξία του). Αντικατέστησε τα φθαρμένα πατώματα με νέα ή άλλαξε την παλιά μοκέτα με μια καινούργια. Εάν στο σπίτι σου έχεις παρκέ, τότε επένδυσε στο φινίρισμα και την επισκευή του.

Αν θέλεις να κρατήσεις το budget σου χαμηλό, τότε μπορείς να αναζητήσεις βίντεο με συμβουλές τύπου «Κάντο μόνος σου». Διαφορετικά, μπορείς να προσλάβεις έναν επαγγελματία. Έτσι θα βελτιώσεις τόσο την εμφάνιση του σπιτιού σου όσο και την τιμολογιακή αξία του.

4. Βάψιμο

Βάψιμο

Το βάψιμο των τοίχων είναι ο καλύτερος τρόπος να αλλάξεις αμέσως την εικόνα του σπιτιού σου

Το βάψιμο των τοίχων είναι ο φθηνότερος και πιο εύκολος τρόπος να βελτιώσεις την εμφάνιση του σπιτιού σου. Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας για να το κάνεις! Δες μερικά βίντεο στο Ίντερνετ και διάβασε 1-2 άρθρα για την ανακαίνιση - σίγουρα θα βρεις όλες τις οδηγίες που χρειάζεσαι.

Να θυμάσαι πως τα πιο φωτεινά και ουδέτερα χρώματα είναι πιο ελκυστικά στο μάτι και προτιμώνται από τους περισσότερους αγοραστές. Ποτέ δεν ξέρεις το γούστο του καθένα που θα δει το σπίτι σου, επομένως προτίμησε την πιο safe επιλογή χρωμάτων. Δεν χρειάζεται να βάψεις όλα τα δωμάτια, αρκούν οι κύριοι χώροι και αυτοί που χρήζουν άμεσης ανανέωσης. Τα δωμάτια με σκούρα, ξεθωριαζμένα χρώματα είναι αυτά που θα αναδειχτούν περισσότερο μετά το βάψιμο.

5. Λειτουργικότητα

Λειτουργικότητα

Έλεγξε την λειτουργικότητα των συσκευών και των επίπλων σου

Βεβαιώσου πως όλα λειτουργούν όπως πρέπει – από τα πόμολα και τις κλειδαριές μέχρι την θέρμανση και τον κλιματισμό. Αν δεν θες να προχωρήσεις σε μια πλήρη ανακαίνιση του σπιτιού σου, βεβαιώσου τουλάχιστον πως όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Ένα χαλασμένο πόμολο, μια βρύση που στάζει, μια σκισμένη σίτα... Όλα αυτά είναι λεπτομέρειες που θα μειώσουν την τιμή πώλησης του ακινήτου σου, οπότε διορθώστε τις!

Μπορείς να προσλάβεις έναν μηχανικό για να κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Έτσι θα έχεις μια καλύτερη εικόνα για το ποια σημεία πρέπει να επιδιορθώσεις. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να βεβαιωθείς πως ο βασικός εξοπλισμός σου είναι λειτουργικός. Κάνε μερικούς ελέγχους στα εξής σημεία: πόμολα, βρύσες, μπαλκονόπορτες, λάμπες, ηλεκτρικές πρίζες, θερμοσίφωνας, κουδούνι, παντζούρια, σίτες, ρολά τέντας, κλειδαριές, συστήματα θέρμανσης και ψύξης.

Συμπέρασμα

Η πώληση ενός ακινήτου μπορεί να γίνει μια επώδυνη διαδικασία. Εάν έχεις ένα ακίνητο που χρειάζεται ανακαίνιση, τότε πρέπει να αναλογιστείς αν αυτή θα σου αποδώσει το αναμενόμενο κέρδος. Δεν υπάρχει νόημα να αναβαθμίσεις όλη την κουζίνα εάν ο νέος αγοραστής δεν την εκτιμήσει.

Ομοίως, υπάρχουν μερικές γρήγορες επιδιορθώσεις που μπορείς να κάνεις για να βεβαιωθείς ότι το σπίτι σου είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Αυτό θα σου δώσει τη δυνατότητα να στοχεύσεις σε μια υψηλότερη τιμή πώλησης. Αν νομίζεις ότι το σπίτι σου χρειάζεται απλά μια ανανέωση, χωρίς ανακαίνιση και ανακατασκευή των χώρων. τότε διάβασε εδώ 11+1 τρόπους για να ανανεώσεις το σπίτι σου, εύκολα και οικονομικά!