HOMI
Loading

4 Απαραίτητα Εργαλεία της Μεσιτικής Αγοράς Μετά τον Κορωνοϊό

Last Modified: 04/04/2020

Categories: Buying

-
-

Ο κορωνοϊός θα αλλάξει ριζικά τις ζωές μας. Αυτή τη στιγμή, έχουν διαγνωστεί στην Ελλάδα 1.575 περιστατικά, με τα παγκόσμια κρούσματα να ξεπερνούν το 1.000.000 παγκοσμίως. Μέχρι τώρα η Ελλάδα υπέστη 79 θανάτους , αγγίζοντας συνολικά τους 47.000 ανά την υφήλιο.

Την Δευτέρα 23 Μαρτίου, η ελληνική κυβέρνηση ανακήρυξε τη χώρα σε καραντίνα, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις μετακινήσεις. Δεκάδες χιλιάδες άτομα έχασαν τις δουλειές τους, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δεν μπορούν να εξασκήσουν το επάγγελμα τους.

Σε αυτές τις κρίσιμες μέρες, οι επιχειρήσεις υποφέρουν και πολλές από αυτές αναγκάζονται να κλείσουν τις πόρτες τους. Η διεξαγωγή οποιασδήποτε μεσιτικής δραστηριότητας είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αφού η φύση της δουλειάς επιβάλλει συναντήσεις κατά πρόσωπο. Οι μεσίτες πρέπει να συναντήσουν τους αγοραστές και τους πωλητές ώστε να κάνουν τις απαραίτητες επιθεωρήσεις του ακινήτου και να το βάλουν στην αγορά. Ιδιοκτήτες και ενοικιαστές χρειάζεται επίσης να συναντηθούν για την ενοικίαση ενός διαμερίσματος. Και με την ισχύουσα καραντίνα, κάτι τέτοιο είναι τρομερά δύσκολο, αν όχι ανέφικτο.

Η πτώση της ζήτησης

Λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων, οι πελάτες είναι αδύνατο να επισκεφτούν τα ακίνητα. Το γεγονός αυτό έχει επιβάλλει μια παύση στην αγορά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμα χιλιάδες άτομα που ψάχνουν ένα σπίτι να νοικιάσουν τις ερχόμενες εβδομάδες. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο τρόπος που θα τους εξυπηρετήσουμε

Χρήσιμα Εργαλεία

1. Βίντεο-κλήσεις με υποψήφιους αγοραστές

Υπάρχουν ένα σωρό εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μεσιτικά γραφεία για να επικοινωνήσουν με τους πελάτες τους. Το Facebook, το Skype, το Whatsapp, το Instagram και το Zoom παρέχουν όλα δυνατότητα κλήσης μέσω βίντεο. Το σπουδαιότερο στα βίντεο είναι ότι μπορείς να συνομιλήσεις πρόσωπο με πρόσωπο – είναι πολύ πιο προσωπικά από ό,τι η τυπική τηλεφωνική κλήση.

Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει να διατηρήσουμε τις σχέσεις με τους πελάτες μας και να τους δείξουμε πως κάνουμε το κάτι παραπάνω προκειμένου να τους κρατάμε ενήμερους. Οι βίντεο-κλήσεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και για τα πρώτα meetings με τους νέους πελάτες. Δεδομένων των συνθηκών, μπορούμε να προγραμματίσουμε μια κλήση μαζί τους και να συνομιλήσουμε από την άνεση του σπιτιού μας, διατηρώντας το πλεονέκτημα της διαπροσωπικής επικοινωνίας.

2. Φωτογραφίες 360° και εικονικές περιηγήσεις

Πρόοδος στην μοντέρνα τεχνολογία σημαίνει ότι, με τον ελάχιστο εξοπλισμό και μικρή τεχνογνωσία, μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες 360° ενός χώρου και να προσφέρεις μια επιβλητική εμπειρία στους ενδιαφερόμενους πελάτες. Μπορούν να οραματιστούν τους εαυτούς τους στον χώρο και να αποκτήσουν την αίσθηση του πώς θα είναι η ζωή εκεί. Υπάρχουν αρκετοί καινοτόμοι παίκτες στην ελληνική αγορά που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα στους μεσίτες.

Φωτογραφίες 360° και εικονικές περιηγήσεις ως μεσητικο εργαλείο

Ένας από αυτούς είναι το vrview.gr που εξυπηρετεί την περιοχή της Αττικής. Η 3D/VR αποτύπωση για ένα διαμέρισμα 100 ανέρχεται στην τιμή των €350, σύμφωνα με τη σελίδα τους, ή γύρω στα €3,50/m2. Οι διαφημιστικές ιστοσελίδες Spitogatos και Spiti360 επιτρέπουν επίσης στις μεσιτικές να ανεβάζουν περιηγήσεις 360° ως μέρος της αγγελίας. H Nova Real Estate είναι μία από τις λίγες μεσιτικές εταιρίες που έχουν επωφεληθεί από την παροχή υψηλής ποιότητας οπτικών στους πελάτες τους. Παρόλα αυτά, η ελληνική αγορά δεν έχει υιοθετήσει πλήρως το εργαλείο, αν και πρόκειται για εξειδικευμένο χαρακτηριστικό.

3. Κατόψεις

Οι κατόψεις είναι βασικό στοιχείο κάθε αγγελίας. Βοηθούν τον υποψήφιο αγοραστή/ενοικιαστή να καταλάβει την διάταξη του ακινήτου και πως μπορεί να αλληλεπιδράσει στο χώρο. Μια νέα start-up, η katopsi.com προσφέρει τη σχεδίαση κατόψεων με κόστος €1/m2. Αυτή είναι μια ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες ή μεσίτες που ψάχνουν τρόπο να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, μπορείς να δημιουργήσεις ένα 3D σχέδιο από την 2D κάτοψη, με την ικανότητα να κινείσαι στο χώρο και να βλέπεις τα διάφορα έπιπλα.  Το Vrview.gr περιλαμβάνει αυτή την υπηρεσία στην προσφορά τους, ξεκινώντας από τα €3,50/m2.

Αυτά τα εργαλεία είναι περισσότερο χρήσιμα τώρα, που έχει περιοριστεί η ικανότητα των αγοραστών και των ενοικιαστών να επισκεφτούν ένα ακίνητο.

4. Ζωντανές περιηγήσεις του ακινήτου

Ο μεσίτης, με τη χρήση ενός smartphone, μπορεί να προσφέρει στους ενδιαφερόμενους πελάτες μια πιο προσωπική οπτική του ακινήτου με την ζωντανή περιήγησή τους στο ακίνητο.

Αυτό τους δίνει την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις και να έχουν μια άμεση ματιά σε συγκεκριμένα δωμάτια ή λειτουργίες του σπιτιού. Σε συνδυασμό με τις 3D κατόψεις και τις φωτογραφίες 360°, συμπληρώνεται το απόλυτο πακέτο προκειμένου κάθε πελάτης να μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα της προσφοράς ή να έρθει να δει το ακίνητο από κοντά. Διαφορετικά, μπορείς να κάνεις ένα εικονικό άνοιγμα για επιθεώρηση στο Facebook Live. Η λίστα των επαφών σου θα ειδοποιηθεί μόλις ξεκινήσεις την ζωντανή μετάδοση και αυτό θα σε βοηθήσει να χτίσεις το brand σου.

Οι θεατές μπορούν να κάνουν ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο και εσύ είσαι έτοιμος να προσελκύσεις το ενδιαφέρον και να ενισχύσεις το όνομα της εταιρίας σου.

Σ’ αυτό το κλίμα, όσοι ψάχνουν ένα νέο μέρος να νοικιάσουν μπορούν να εξασφαλίσουν το επόμενο σπίτι τους, εφόσον έχουν προσκομίσει επαρκείς και ποιοτικές πληροφορίες. Και υπάρχουν χιλιάδες ιδιοκτήτες που θέλουν να νοικιάσουν τα άδεια ακίνητά τους, οπότε μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες και των δύο.